• Expertise in bouwstudies
  • 0472610654

Warmteverliesberekening

Een verwarmingssysteem kan een grote impact op je energieverbruik hebben.

Door vooraf een warmteverliesberekening te laten maken, kom je te weten of een gebouw baat heeft aan een verwarmingssysteem met een hoog rendement of andere installatie vereisten.

een warmteverliesberekening bepaalt ook het vereiste verwarmingsvermogen van elke ruimte. De warmteverliesberekening is cruciaal om je verwarmingsvermogen af te stemmen op de warmtebehoeften van je gebouw en de verschillende ruimtes ervan.

Dankzij warmteverliesberekening weet je welke verwarmingsketel je nodig hebt zodat je geen cent te veel aan verwarming betaalt:

Een ketel met een te laag vermogen krijgt je ruimtes niet warm genoeg. Een te zware ketel kost veel en werkt niet efficiënt omdat hij voortdurend aan- en afslaat. Hetzelfde geldt voor vloerverwarming en radiators.

De warmteverliesberekening is tevens ook een stavingsstuk voor de EPB studie en kan een gunstige invloed hebben op het E-peil.

FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen. Voor bijkomende info staan we steeds paraat.

Wat is een Stavingsstuk?

Elk stavingsstuk heeft tot doel bepaalde kenmerken en/of eigenschappen van een gebouw aan te tonen. Het is daarbij belangrijk dat het stavingsstuk toewijsbaar is. In de meeste gevallen zijn een combinatie van stavingsstukken nodig.

Waarom een Warmteverliesberekening?

Een warmteverliesberekening bepaalt hoeveel vermogen (Watt) er nodig is om een gebouw of een ruimte op te warmen. Er wordt dus bepaald hoeveel vermogen een ketel of warmtepomp moet kunnen leveren.

Welke gegevens nodig voor Warmteverliesberekening?

Voor een warmteverliesberekening hebben wij de volgende gegevens nodig: Bouwkundige tekeningen in pdf .Tekeningen/gegevens van de verwarmingsinstallatie (indien beschikbaar) EPC-berekening (indien beschikbaar)

Is een Warmteverliesberekening verplicht?

Van iedere woning of woongebouw dient een “Warmteverliesberekening” te worden gemaakt, ook een transmissie berekening genoemd volgens de NEN-EN 12831. (vastgelegd in de ISSO publicaties 51, 53 en 57).