• Expertise in bouwstudies
  • 0472610654

Plaatsbeschrijving

Constructieve plaatsbeschrijvingen voor aanvang van de werken

Plaatsbeschrijvingen bij bouw- en renovatiewerken worden opgemaakt bij de aanpalende buren, voor aanvang van de werkzaamheden. Zo kan de eigenaar van het aanpalende perceel u niet verantwoordelijk stellen voor reeds bestaande schade aan zijn of haar woning. Wij stellen een nauwkeurige beschrijving samen in een gedetailleerde plaatsbeschrijving.

Bij schade kan de plaatsbeschrijving gebruikt worden als vergelijkingsbasis.

FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen. Voor bijkomende info staan we steeds paraat.

Wat staat er in een plaatsbeschrijving?

Een plaatsbeschrijving, ook wel een “staat van bevinding” genoemd, is een gedetailleerde vaststelling van de feitelijke toestand van onroerend goed op een bepaald moment. Het document vermeldt alle bijzonderheden en kenmerken van het goed en is meestal aangevuld met foto’s ter verduidelijking.

Wat is een tegensprekelijke plaatsbeschrijving?

Een tegensprekelijke plaatsbeschrijving is een geldig juridisch document dat gebruikt kan worden in rechtszaken om aan te tonen dat er schade werd veroorzaakt door verbouwingswerken aan het aanpalende gebouw.

Wat wordt gecontroleerd?

Alle vertrekken worden nagezien. Zowel muren, plafonds, ramen en vloer worden beschreven. Ook van de buitengevels worden er foto’s genomen en worden ze onderworpen aan een nazicht op gebreken. De beschrijving wordt aangevuld met foto’s met vermelding in de plaatsbeschrijving.